ASROCK 330 brengt een economische HDMI 1080P XBMC -optie

Een paar dagen geleden werden we gecontacteerd door de mensen op Linitx.com Blijkbaar hadden ze een kleine doos waar we in geïnteresseerd zouden zijn. Blijkt dat de ASrock 330 een andere nettop -pc is, Maar één met een geweldige GPU.

Wat dit bijzonder interessant voor ons maakt, is dat het XBMC -team onlangs GPU -ondersteuning heeft toegevoegd aan de Linux -versie van hun wereld die mediaspelersoftware verslaan. Dus kan deze kleine £ 250 -maker ons favoriete wapen vervangen, de Mac Tiny die het dubbele van de prijs kost? Lees verder om erachter te komen.

De hardware – het apparaat heeft VGA- en HDMI -poorten (verzendt ook met een HDMI naar DVI -convertor -dongle), een optische S/PDIF -socket en Gigabit LAN. De uitstekende specificatie gaat verder met een 320 GB 2.5 “harde schijf, 2 GB van 800 MHz DDR2 RAM (uitbreidbaar tot 4 GB), een DVD-herschrijver, 6 USB-poorten en analoge geluidsingangen en -uitgangen. Als u uw tijd überhaupt waardeert, is er geen manier om geld te besparen en onderdelen te specificeren en uw eigen systeem te bouwen.

Het enige dat echt ontbreekt, is gebouwd in WiFi, maar het is het beste om HD -inhoud te streamen over Wired Gigabit Ethernet. WiFi kan echter worden toegevoegd met een USB -dongle, ervan uitgaande dat er Linux -automobilisten zijn voor uw specifieke model of door een Ethernet te gebruiken om te wifi -brug / gamingadapter die potentiële automobilistenproblemen volledig zou beleid.

De pc wordt door de productie beschreven als “stil (akoestisch onder 26 dB)”. In werkelijkheid, zelfs met het huidige BIOS om het geluid van de fan te minimaliseren, is het nog steeds absoluut niet wat we ‘stil’ zouden noemen. Dit is een overwinning voor de Mac Tiny als je op een absoluut minimum geluidsniveaus moet hebben.

Een versie is beschikbaar met een Blu-ray-station geïnstalleerd, hoewel op ongeveer £ 100 en met BR niet worden ondersteund in XBMC, momenteel is het niet echt een optie. Veel mensen in deze ruimte hebben echter de neiging om te baulk bij het gebruik van fysieke media. Het hele idee van een streaming-opstelling als deze is om uw CDS / DVD’s / Blu-stralen te rippen en op te slaan op een centrale server om toegang te hebben van meerdere clients in huis.

Je moet een afstandsbediening toevoegen (de Mac Tiny heeft de IR -ontvanger ingebouwd – maar je moet tegenwoordig de werkelijke afstandsbediening krijgen op ongeveer £ 12). Het systeem ondersteunt veel afstandsbedieningen en we hebben een oude afstandsbediening van Windows Media Center gebruikt die perfect werkte. Dit is een iets minder aangename opstelling, met de externe USB IR -ontvanger, maar het is slechts een cosmetisch probleem.

De ASrock is een computer met een lage stroom zoals je zou verwachten, die ongeveer 35 watt in gebruik verbrandt en ongeveer 5 watt opgehangen.

De software – houd de “live” -versie van XBMC uit de downloadpagina en starten deze op voor een play. U kunt dit op elke pc doen zonder te bewerkstelligen wat op de harde schijf staat. Dezelfde CD -afbeelding heeft ook een optie om zichzelf naar uw harde schijf te kopiëren voor een permanente installatie – dat is wat we hier hebben.

Er is hier nuttige informatie over het opzetten van enkele van de details, waaronder waar een bijgewerkte live -CD te krijgen met de huidige grafische stuurprogramma’s, plus de BIOS -update die de fans stiller maakt.

We hadden een probleem met onze tv en XBMC. Het lijkt erop dat het LG -scherm waarmee we het systeem testten, een bekend probleem heeft en onjuiste details rapporteert aan HDMI -apparaten over de resoluties die het ondersteunt. Gelukkig konden de mensen bij Linitx (bekend om hun “Going the Extra Mile” klantenservice) het probleem oplossen. Het was een basiskwestie (nou ja, fundamenteel als je het bebaarde, sandaal draagtype bent) van het toevoegen van de werkelijke mogelijkheden van de tv aan een van de configuratiebestanden in XBMC. Dit is een probleem met ons specifieke tv -model en niet LGS in het algemeen. Veel moderne tv’s zullen prima werken.

In vergelijking met de Mac Tiny / Plex -optie die we gebruiken in onze thuisbioscoopopstelling, verschijnt de £ 250 ASROCK 330 een koopje op ongeveer de helft van de kosten van de Mac. Waarbij de Mac/Plex -combinatie de RAW -paardenkracht van het Core 2 Duo CPU gebruikt, gebruikt de ASR zijn NVIDIA ION GRAFISCHE PROCESOR.

We hebben in het verleden veel keren aan XBMC behandeld en we zullen je niet opnieuw vervelen met onze gloeiende lof. Monitoring van het CPU -gebruik op video -afspelen toont de cores die zelden meer dan 15% worden gebruikt – zelfs op MKV H.264 HD -inhoud. De GPU haalt echt de lading van de CPU.

Onze Mac Tiny Home Cinema Setup

Navigeren door de XMBC -menu’s voelt iets langzamer aan bij de vreemde gelegenheid vergeleken met de Mac Tliny / Plex en dat is aan de ASrock’s Atom CPU (we hebben de MediaStream -huid gebruikt om te testen). Vergeet niet dat dit nog steeds een netto-top is. De Dual Core Atom CPU is een fantastische kleine processor, maar het is geen patch op het Mighty Core 2 -duo.

De asrock is klein – maar niet Mac Tiny Small!

Zelfs goedkoper? -Natuurlijk zijn er nog meer betaalbare alternatieven zoals de Media Tank-eenheden beschikbaar en zijn hun nieuwe generatieproducten zoals de Popcorn Hour C-200 en de XTreamer nu uit ongeveer £ 100 tot £ 200.

Als een gezin echter opgevoed met de XMBC -gebruikerservaring, zal er nu vrijwel niets anders het doen. Het is moeilijk om te beweren om bij XBMC te blijven voor £ 500 per kamer met de Mac Mini. Maar voor £ 250 per kamer is het slechts eenEr is nu weinig meer dan de mediatanks en met zijn enorm opmerkelijke gebruikersinterface en voordelen zoals kunnen genieten van BBC iPlayer met dezelfde doos, voor ons is dit de enige optie.

Conclusie – Dus hoe beoordelen we de ASrock 330 dan? Hoewel we de Mac Tiny / Plex -combo niet zullen vervangen die de hoofdinstelling voor thuisbioscoop in de AV -kamer voedt, waren we zeker onder de indruk. Met ongeveer de helft van de prijs en ongeveer 90% van de ervaring kunnen we de ASrock 300 aanbevelen voor elke persoon die probeert een HideF -capabele XBMC -client in het huis te vinden. Ik denk dat de grootste aanbeveling is wanneer je daadwerkelijk je eigen zuurverdiende aan ergens aan besteedt. En we hebben deze gekregen!

Asrock at Linitx: Mac Tiny / Plex Review: XBMC.org: Plexapp.com

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of abonneer u op onze RSS -feed. U kunt deze nieuwsverhalen zelfs laten bezorgen door middel van e -mail, rechtstreeks naar uw inbox elke dag

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.