Het gemaskerde installatieprogramma – nog steeds verliefd op Automation

in zijn nieuwste bericht dat ons gemaskerde installatieprogramma overweegt hoe hij verliefd blijft op automatisering en praat over het beheren van de verwachtingen van zijn klanten. Hoe hij op afstand Flakey settopboxen en de staat van zijn orderboek in deze recessie-hittijden opnieuw opstartt …

“Hoewel we het toen niet hebben opgemerkt, zag eerder dit jaar een aanzienlijke verjaardag van ons bedrijf in zijn huidige gedaante. Daarvoor had ik Automation -dingen voor mezelf gedaan op een doe -het -zelfhobbyistische basis. De overgang van tijdverdrijf naar zaken leek destijds praktisch; Waarom construeer je een bedrijf niet om te doen wat je graag doet? Na jaren dit te hebben gedaan om de kost te verdienen, is de vraag anders; Hoe blijf je verliefd op automatisering? Hoe verandert dit voor de levende uw perspectief?

Ik moet dit voorafgaan door te zeggen dat ik nog steeds buitengewoon blij ben dat ik de stap heb gemaakt. Het afgelopen decennium is een behoorlijk goedaardige omgeving geweest om een ​​aangepaste installatiebedrijf op te bouwen en ik denk dat we het geluk hebben gehad veel van onze groeipijnen in zo’n welvarende periode te hebben meegemaakt. We hebben nu tien mensen in dienst, hebben een volledige bestellingsboek voor 2009 en we werken aan enkele opmerkelijke projecten. Dat gezegd hebbende, het milieu heeft van invloed op de markt; Een aantal van onze lokale concurrenten zijn sinds eind 2008 ten onder gegaan en er zijn aanwijzingen dat zelfs de betere bedrijven op sommige gebieden bezuinigen. Dit alles geeft de vraag wat ik nog steeds leuk vind aan automatisering toegevoegde beet. Is automatisering iets dat alleen een hobbyist van kan houden? Kan een aangepaste installatieprogramma nog steeds dezelfde buzz krijgen als het niet alleen WAF is die op het spel staat, maar ook je levensonderhoud?

Ik veronderstel dat de echte vraag is: hoe voel ik me over automatisering na het verkopen en ondersteunen ervan? Heeft het zitten in de rug van rekken die onjuiste stukjes kit krijgen, van document verlegen fabrikanten om goed samen te werken, mijn hobbyistische enthousiasme samengevoegd? Nou, het is het niet gedood, maar soms heeft het die interesse een beetje een schoenen gegeven. Er zijn dagen geweest dat ik thuiskwam en het gevoel had dat geen van onze banen zou worden voltooid en dat is geen geweldig gevoel. Dus hier is een beetje huwelijksbegeleiding voor aangepaste installateurs. Hoe blijf je verliefd op automatisering – en om het punt te illustreren, ga ik mijn ziel blootleggen over mijn relatie met de bescheiden skyhd -box

Wat willen mensen van geweldige automatisering? Wanneer nieuwe klanten naar onze showrooms komen, zijn ze op zoek naar geweldig gebruiksgemak, een belofte van geen rommel, geen slordige draden enz. En een echte “wow” haak. De “wow” kan alles zijn – geavanceerd extern management, volledig discrete high -performance audio/video, een briljant eenvoudige mediaserver, iPhone -besturingselement – het maakt niet uit wat het is, maar het is belangrijk dat er een is. Dit is veel meer dan een eenvoudig verkooppunt. Deze systemen kunnen soms fout gaan en als ze dat doen is het veel beter als de klant een grote fan is.

Laten we dat in perspectief plaatsen met behulp van de SkyHD -box als voorbeeld. SkyHD -dozen zijn behoorlijk aantrekkelijke stukjes kit vanuit het oogpunt van klanten (als je nog nooit een TIVO hebt gehad). Mensen houden van SkyHD en de belofte om al die HD -goedheid en Sky+ -functionaliteit aan elke kamer in het huis te krijgen, is een grote haak. Het is een nietjesverzoek. Vanuit ons oogpunt is het een goede werk dat ze van ze houden, omdat ik niet een ander beetje kit in ons arsenaal ken dat zo’n frequente interventie nodig heeft. Als je verwarmingscontrole net zo veel speelde als je Skyhd -box, zou je razend zijn. Als je multiroom -muzieksysteem je in de steek laat, zou je er meestal niet naar kijken in hetzelfde vriendelijke licht. Als je tv met een badge op de achterkant zou worden verteld, vertelde je precies welke van de verschillende subcontract leveranciers het had gemaakt en de jouwe suggereerde dat het op vrijdag 13e om 16.30 uur in Longbridge was opgeknapt, je zou je mogelijk zorgen maken. *Skyhd -dozen hebben geluk, mensen (meestal) zoals zij. Mensen blijven ze leuk vinden, zelfs wanneer Sky de zeer uitvoerpoorten verwijdert die goedkope en gerenommeerde HD-distributie hebben mogelijk gemaakt, omdat ze zijn gelanceerd en de EPG vervangen door iets dat eruit ziet alsof het werd afgeslagen van een £ 25 Tesco Freeview Box.

Dus voor aangepaste installateurs zijn er twee belangrijke onderdelen aan die vergelijking. We willen allemaal dingen verkopen die gerenommeerd zijn, want dat is gewoon gezond verstand, maar sommige dingen waarmee we werken zijn gewoon niet. Dus systemen moeten geliefd moeten zijn en het is vrij eenvoudig om de rand te tippen omdat ze geliefd zijn op de hitlijst. Als u onbetrouwbaar en onbemind bent, bent u de eBay -mededinger van volgende week en het installatieprogramma dat u erin heeft geplaatst, heeft hun kansen op verwijzingswerk serieus verminderd. Een skyhd -box heeft voldoende redenen om niet bemind te worden, maar lijkt er nog steeds mee weg te komen.

Dat is echter slechts een deel van het verhaal. Geliefd maar nogal onbetrouwbaar en gezegend met een hoop problemen die de klant niet ziet en echt niet hoeft te weten, kan de SkyHD -box al een relatie verzuren. Wat doen aangepaste installateurs dan met SkyHD -dozen? Ze stiCK ze in rekken discreet verborgen, ze sluiten ze aan op multiroom matrixschakelaars en vervolgens vervangen ze vaak het bedieningsmechanisme dat Sky biedt, de IR -besturingselement, door een aangepaste interface die al het andere in de kamer, lichten, versterkers, etc. regelt, enz. Met andere woorden, we sleutelen aan het originele ontwerp en voegen daarmee enkele extra faalpunten toe. Ik ben geen fan van IR, maar als je een skybox voor je hebt en een lucht op afstand hebt, is het een redelijk goed besturingssysteem. Evenzo wanneer de Sky Box opnieuw moet worden opgestart, is het eenvoudig om het naar beneden te sturen en weer op te gaan als het drie meter verderop zit.

Dus minimaal moet het installatieprogramma de controle zo goed krijgen als op een native sky -systeem en het verdomde ding dat zo eenvoudig fietsen is als een schakelaar flicking. Dat brengt je terug naar niveau PAR, dus waar is het voordeel in je automatiseringssysteem? Misschien is het het feit dat de nieuwe afstandsbediening de tv opzet (OK, dus de Sky Remote kan dat misschien ook doen), zet de tv op de juiste invoer en regelt vervolgens het volume op je mooie AV -ontvanger en geeft je verlichting Controle en misschien toegang tot uw CCTV of uw muziekbibliotheek. Doe dat allemaal en krijg het dan aan alle HD in het huis. Dat klinkt er meer op, dus wat moet het installatieprogramma doen om de klant het systeem te geven waar ze allebei van zullen houden?

Ons recept voor dit specifieke geval is nu behoorlijk gedefinieerd. We hebben beheerde voedingen met IP -besturingselementen die de stroomvereisten in het rek onderhouden, zodat we opnieuw kunnen opstarten van touchpanels, afstandsbedieningen of zelfs externe locaties indien nodig, zullen we RTI -afstandsbedieningen of AMX -bedieningspanelen gebruiken die geen zichtlijn nodig hebben , die een interface hebben die we steeds opnieuw hebben getest met klanten om ervoor te zorgen dat ze er goed mee zijn en die IR -opdrachten van hun centrale processors kunnen uitgeven. We zullen de videodistributie van componenten blijven gebruiken en we zullen de HDMI -uitvoer in de buurt van de HDMI -poort vastleggen en dat is alles wat ik daarover zeg. We zullen geen tv’s gebruiken die niet als minimaal een discrete set IR -opdrachten hebben voor stroomaan- en uit- en individuele input -selectie en we ontwerpen geen systemen die ons geen externe toegang en management geven. Als we niet aan die vereisten in de specificatie kunnen voldoen, zullen we dit niet doen. We onthouden liever van het werk. Een zeer goed gerespecteerd installatieprogramma in de industrie vertelde me ooit “laat ze geen reden achter om teleurgesteld te zijn”. Hij had gelijk en als je afwijkt van je bewezen routes, dan ben je gevuld. Er zijn voldoende potentiële triggers voor frustratie in een aangepast systeem – laat uzelf niet meer opzettelijk introduceren in de specificatiefase.

Dit is zo’n klein voorbeeld-een element van het AV-systeem dat een van de subsystemen zal zijn die het totale thuisautomatiseringssysteem kunnen vormen. Er is verlichting, audio, verwarming, beveiliging, blinde controle enz. En ze hebben allemaal vergelijkbare problemen. Maar het opvallende punt is hetzelfde. Home Automation kan zijn tanden zuigen, het zal de tandpasta in het midden persen, het zal het sinaasappelsap uit de gemeenschappelijke koelkast stelen en het kan je talloze redenen geven om er niet uit te worden liefde, maar als je je bewust bent Die, je kunt gerenommeerde manieren vinden om deze zwakheden te overwinnen. Niet alleen dat, maar daarmee vindt u het plezier misschien opnieuw. De klanten krijgen een gerenommeerde systemen die ze leuk vinden, je kunt je verstand voortzetten tegen al die machines en de dingen doen die je vroeger deed en toch deed als je de kans hebt … en ervoor wordt betaald. ”

Lees de gemaskerde installateurs eerdere berichten

*Het gemaskerde installatieprogramma wil erop wijzen dat hij een Rover SD1 heeft gehad en nauw bekend is met de werken van Joseph Lucas, Prince of Darkness. Hij zou er ook op willen wijzen dat hij op dit moment de voorkeur geeft aan Samsung Skyhd -dozen …

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of abonneer u op onze RSS -feed. Je kunt deze nieuwsverhalen zelfs via e -mail laten bezorgen, rechtstreeks naar je inbox.

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.