London Calling: Part 2

Nog een stop op mijn recente reis in Londen was Maison Assouline op Piccadilly. Geopend in oktober 2014, is het het geesteskind van Martine en Prosper Assouline van het gelijknamige uitgeverij en bevindt zich in een van de drukste straten van Londen.

Binnen is echter een oase van kalmte. Oorspronkelijk gemaakt door Sir Edwin Lutyens in 1922, heeft designerpersoon Oliver het gebouw opnieuw bedacht in een 360-graden bibliofiele ervaring. De allereerste verdieping heeft een bar aan de ene kant, torenhoge boekenplanken aan de andere, evenals een lounge ertussenin. Het luchtuitzicht vanuit de brug is geweldig.

Hier is een uitzicht op de bar waar u de enorme hoogte van de allereerste verdieping van het gebouw kunt zien. Wat je niet kunt zien, is de bedwelmende geur van de kenmerkende bibliotheekkaarsen van Assouline. Ik heb er een gekozen die Culture Lounge heette, evenals de rijke, houtachtige geur, brengt me daar altijd mee terug.

Het gebied voelt als een uitnodiging om te blijven hangen, plezier te hebben in een glas witte wijn of een maaltijd, en omdraaien met de pagina’s van enkele van de mooiste boeken ter wereld. Het is lichtjaren voorbij de normale gehaaste koopervaring!

Deze muur van boeken is zo volledig over nadenken met veel meer covers op het scherm dan stekels – een oogverblindend concept voor elke persoon die boeken zo prachtig verzamelt als deze. Binnen de boeken zijn enkele balans secties die terug worden geverfd in een rijke oranje rood (een andere assouline-handtekening) en verlicht om opmerkelijke schermgebieden te produceren.

Het bovenste niveau is opgezet als een appartement of appartement en vol met een verscheidenheid aan curiosa van Prosper’s Travels. Wat er ook beschikbaar is als onderdeel van de volledig op maat gemaakte bibliotheekdienst van Assouline. Ze kunnen het huis van een klant kleven met alles van boekenplanken, kunstwerken en spelborden tot bureaus, tapijten en leesstoelen. Evenals ze zullen natuurlijk ook op maat gemaakt boekcollecties.

Hier is de Paul Lavoie van Calgary en Toronto’s Elizabeth Metcalfe (die met mij waren op de academische reis van Kravet Canada London) die een opvallend rood en een zwart plankensysteem met een glooiende ladder inspecteren. Ik was een beetje verteerd met de rauwe houten lambrisering, evenals het verbazingwekkende meubilair gewikkeld meubels.

Om nog maar te zwijgen van het alfabet tapijt en de koperen neushoorn.

Dit plankensysteem heeft een bijna Mondriaanse impact met zijn zwarte deal met trim en kruisende doospatroon. Het lijkt erop dat het in een Parijse appartement hoort.

Het co├Ârdinerende bureau is op zichzelf een kunstwerk, waarbij open en gesloten opslag op een absoluut speciale manier worden ge├»ntegreerd.

En de X-vormige boekstandaard in exact hetzelfde zwart en White Completes plaatst een opvallend boek te zien.

Ik wenste absoluut dat de backgammon set met koperen stukken en handgrepen die zo mooi combineerden met de astrologie -print tafelblad.

Nadat we de Assouline Store hadden bekeken, kwamen we de straat op naar de Wolseley voor het diner – een van de interieurs waar de ontwerper David Collins het beste voor wordt begrepen. Het is een Grand Brasserie-stijl restaurant met zwart en gouden accenten, stijgende plafonds, serpentijnbanquettes en een enorme koperen klok. Ze hebben een no-Photo-beleid, maar ik heb er een afgehandeld om er een van onze stoel op het balkon te laten glijden.

Londen zit vol met prachtige gebieden zoals deze – het herenhuis van Jessica McCormack en Assouline waren slechts een fragment van alle benijdenswaardige interieurs die ik tegenkwam. Ik hoop dat je er net zoveel van hebt genoten als ik!

Voor veel meer van mijn reizen, inspecteer mijn blog publiceren over Frankrijk.

Fotocredits: 1-13. Suzanne Dimma

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.