DIY badkamer ijdelheid

Er zijn twee soorten bassins (wastafels): badkamerbassins, die passen bij 1-1/4 ”afvoeren; en staafbassins, die 1-1/2 ”afvoeren. De meeste badkamerkranen bevatten een 1-1/4 ”pop-up afvoersamenstelling. Afhankelijk van de gootsteen die u kiest, moet u mogelijk een afzonderlijke afvoerassemblage kopen. Zorg ervoor dat uw gootsteen en kraan set compatibel zijn.

Als u op zoek bent naar een houten kast of dressoir om in een ijdelheid te converteren, let dan goed op de afmetingen van de kast. Koop in het ideale geval eerst uw gootsteen zodat u een kast met de rechterafmetingen kunt kiezen – iets dat breed en diep genoeg is om de gootsteen te huisvesten, waardoor ruimte aan de achterkant van de kast blijft om een ​​kraan te passen en ruimte aan de voorkant van de kast zodat de gootsteen niet naar de voorkant loopt. Het kabinet moet ook ongeveer 32 “hoog zijn – conventionele ijdelheidhoogte.

Als u een kast met planken of een dressoir converteert, moet u waarschijnlijk door de achterkant en onderkant van de planken of laden snijden om sanitaire onderdelen en pijp te huisvesten. Dit maakt de laden enigszins onstabiel, dus je moet misschien de bovenste lade permanent op zijn plaats repareren door deze naar het frame van de kast van eronder te schroeven, de schroefgaten te vullen en met verf of vlek aan te raken. Als je echt de laden wilt gebruiken waaronder onderdelen die eruit worden gesneden, overweeg dan om ze te bekleden met plastic manden, zodat kleinere items niet uit de achterkant of onder vallen.

Materialen en gereedschap

Karton

Wasbak

Potlood en heerser

Scherp nutsmes

Plakband

Elektrische oefening met 1 ”boorbit

Stootzaag

Kraan

Moersleutel

Verfborstel, of roller en dienblad

Varathane

Watervoorziening lijnen

Aftapmontage

Chrome P -val (kan worden geleverd met de gootsteen)

2-1/2 ”gatzaag*

*Beschikbaar bij toolverhuurbedrijven

Stap 1: Maak een sjabloon voor gootsteengat

Veel wastafels worden geleverd met sjablonen om u te helpen bij het snijden van het gat in de ijdelheid top. Als uw gootsteen niet met een sjabloon wordt geleverd, maak er dan zelf een van karton. Zet de gootsteen ondersteboven op een stuk karton en volg rond de lip van de gootsteen op het karton met een potlood. (Zie foto 2) Dit is de sjabloon voor het snijden van het gootsteengat in de bovenkant van de kast.

Stap 2: Knip het gootsteengat

Tape de kartonnen sjabloon met vaste tape veilig aan de bovenkant van de kast in de plek waar u wilt dat de gootsteen wordt gevestigd. Boor met een boor van 1 ”een gat in de kast, net binnen de kartonnen sjabloon. Met dit gat kunt u de jigsaw beginnen. Snijd met een puzzel het gootsteengat, volg het gat in de kartonnen sjabloon terwijl u gaat. (Zie foto 3)

Stap 3: Boor kraangaten

Om de plaatsing van de kraan te bepalen, laat de gootsteen in het gesneden gootsteengat vallen – u kunt de beste locatie voor de kraan met een oog meten. Verwijder de gootsteen. Midden de kraan op de kast vlak achter waar de gootsteen zal zitten. Markeer de plek met afplakband. Markeer met een potlood de tape met de locatie van de kraanuitslag en de 4-inch center-to-center tap-meting (d.w.z. 2 ”aan weerszijden van de kraantuit). Boor de gaten voor de kranen op die punten 4 “uit elkaar met een boor van 1”.

Stap 4: Varathane ijdelheid top

Breng met een penseel of roller en lade verschillende beschermende lagen van helder varathane aan op de bovenkant van de ijdelheid. Zorg ervoor dat je ook de gesneden rand van het gootsteengat varathane varathane; Dit zal het hout afdichten en beschermen tegen waterzuur en natheid. Laat Varathane volledig drogen voordat u verder gaat.

Stap 5: Snijd gaten in de kabinet terug

Om de positie van de afvoerpijp en de afsluitingen van de watervoorziening aan de achterkant van de kast te bepalen, meet je hun locaties aan de muur en breng je deze locaties over naar de achterkant van de kast. Snijd met behulp van een 2-1/2 ”gatzaag gaten aan de achterkant van de kast om de afvoerpijp en de afsluitingen van de watervoorziening te huisvesten. (De gaten moeten groot genoeg zijn om de handgrepen van de afsluitingen te wissen.) Installeer de kast tegen de muur.

Stap 6: Bevestig de kraan

Schakel de watervoorziening uit. Drap de kraan in en draai deze op zijn plaats van onderaan. De kraanset wordt geleverd met alle benodigde onderdelen (d.w.z. sluitringen, rubberen ringen, enz.; Zie onze materiaalfoto voor montageonderdelen). Bevestig de watervoorzieningsleidingen met stevig op zijn plaats ingesteld kraan. Sluit deze aan op de afsluitingen van de watervoorziening die uit de muur komen en draai vast. (Zie foto 6)

Stap 7: Installeer de afvoerconstructie en gootsteen

Afhankelijk van de gootsteen die u gebruikt, zijn de afvoerassemblageonderdelen 1-1/4 ”of 1-1/2”. We gebruikten een staaf gootsteen, waarvoor een afvoersemblage van 1-1/2 ”nodig was. (Badkamer wastafels hebben een 1-1/4 ”pop-up assemblage nodig, die moet worden geleverd met een badkamerkraan.) Zet ​​de afvoer in de wastafel, bevestig de rubberen ring en moer op de afvoer onder de gootsteen en draai vast. Schroef het staartstuk op. Laat de gootsteen in het gootsteengat vallen. Onze gootsteen had clips om het op hun plaats te houden.

Stap 8: Bevestig P -val

Bevestig de P -val op het staartstuk en aan de valadapter die uit de muur komt. (Zie foto 8) De afvoerassemblage bepaalt de grootte van de P -val (d.w.z. EIther 1-1/2 ”of 1-1/4”). Schakel de afsluitingen van de watervoorziening in.

Stap 9: Wijzig dressoirladen

Meet en markeer op de laden van de achterkant van de kast naar het voorste punt van de P -val. Markeer ook de locaties en de breedtes van het water afsluiten; De lade moet deze ook wissen. Snijd met een puzzel de achterkant en onderkant van de laden uit volgens deze metingen, zodat de laden nu alle sanitaire onderdelen, waterafsluitingen en adapter voldoende kunnen verwijderen. (Zie foto 9) Schuif de laden terug op zijn plaats. (Zie foto 10).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.