DIY: Fabric Room Divider

Senior ontwerpeditor Joel Bray deelt stapsgewijze instructies over het veranderen van een kamerverdeler in een behoorlijk accentstuk.

Een stoffenscherm is een geweldige manier om een ​​van-de-moment print te introduceren-het is gemakkelijk om te doen, groot genoeg om een ​​verklaring te maken en minder verwacht dan gordijnen of kussens.

Materialen:

U hebt een vouwscherm, spuitverf, hardboard, stof en nietjes nodig.

OPMERKING: een hardware -winkel kan het hardboard op maat snijden.

Stap 1: Kies scherm en haal uit elkaar

Kies een stevig, scharnierend scherm en verwijder alles behalve het frame. Om dit te doen, verwijderde ik het bovenste gedeelte van het frame op elk paneel door de nietjes te laten zakken die het frame bij elkaar hielden. Zodra de bovenkant van het frame was verwijderd, was het gemakkelijk om de stof te schuiven en weg te gaan.

Stap 2: verfframe

Na het verwijderen van de panelen, spuit het hele frame, inclusief alle scharnieren en losse stukken, en laat het drogen. Ik gebruikte een helder primair geel voor een edgy contrast met de pastelstof.

Stap 3: Maak nieuwe stoffen panelen

Houd een 1⁄4 ″ -dek vel hardboard in drie panelen gesneden die in het frame passen. Snijd vervolgens drie stukken stof, elk iets groter dan de hardboard -panelen. Wikkel elk stuk stof rond een hardboardpaneel en nieten op de achterkant van het scherm met een basispistool en 1⁄4 ″ nietjes. Ik legde de stof vast volgens de herhaling, zodat de buitenste twee panelen van het scherm hetzelfde patroon hebben, terwijl het middelste paneel iets anders is. Voor een veel meer afgewerkte look, schilder de achterkant van het hardboard en bedek de stoffenrand door op een breed lint te lijmen.

Stap 4: Monteer scherm

Schuif de met stof verwekte panelen in het geschilderde frame. Als u het bovenste gedeelte van het frame hebt verwijderd, bevestigt u opnieuw met 1⁄2 ″ nietjes. Gebruik het scherm om patroon en hoogte aan een kamer toe te voegen.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.