Tranquil BBS2 Barebones Home Media Server Review

Na ons stuk over Virtual Home Servers is hier een ander alternatief voor het besparen van kracht, geld en de planeet terwijl u nog steeds uw media in huis serveert. De Tranquil BBS2 Barebones Home Media Server is een low power, 5 Sata Bay, Barebones Box. Kies gewoon uw besturingssysteem en pas …

Inzending door Ian Oliver-Drie dingen gebeurden vrijwel tegelijkertijd die me op zoek waren naar een low-power Home Media Server. Ten eerste begon mijn bestaande opslag, die ooit enorm leek, enigszins claustofoob te voelen. Ten tweede begon een van de voedingen in mijn bestaande server, een enorm dual-psu-apparaat in een cm-stacker case met negen (ja negen!) Harde schijven, alarmerende geluiden te maken. Ten slotte, en mogelijk veel invloed, kreeg ik een huidige elektrische stroommonitor van de huidige kosten. Dit toonde aan dat ons basisverbruik, dat alleen die apparaten heeft achtergelaten (24 × 7) ruim 1 kilowatt was! Dat beest van een server was duidelijk verantwoordelijk voor een eerlijk percentage daarvan en het was tijd om het te vervangen.

Er zijn ingebedde oplossingen, maar ik heb die snel afgewezen. Velen namen niet genoeg schijven, ze zijn niet meestal algemeen doel, dus kunnen geen applicaties uitvoeren zoals “beweging” om met onze camera’s om te gaan, ook ik ben erg bekend met Linux en MDADM -software -inval.

Vervolgens besprak iemand de Tranquil BBS2 Barebones Home Media Server en vanaf het begin zag het er ideaal uit. Nadat het budget door mijn vrouw was overeengekomen, plaatste ik een bestelling. Er zijn eigenlijk maar twee grote beslissingen bij het bestellen van een van deze machines. Ten eerste zijn er twee keuzes van Rob Card. Eén model heeft vier interne SATA-poorten, en deze zijn verbonden met vier van de hot-swap baaien, waarbij de laatste baai naar het moederbord wordt aangesloten. De andere heeft slechts drie interne SATA -poorten omdat het een ESATA -poort heeft.

Als u de latere oplossing kiest, zijn slechts drie van de baaien een hot swap omdat de rechter twee beide zijn verbonden met het moederbord. Omdat ik vier 1 TB -schijven wilde, ging ik voor het model zonder Esata. De andere keuze (negeren of je zwart of wit wilt!) Is hoeveel geheugen je moet doen. Mijn vorige server had slechts 512 MB, en dit is genoeg om Linux uit te voeren, maar dit verhoogde dit op 1 GB, voegde slechts £ 8 toe aan de prijs, zodat ik het niet kon laten. Het totaal inclusief vervoer en btw betrof iets minder dan £ 352.

Op het moment van schrijven heeft Tranquil wel een achterstand van bestellingen, maar mijn BBS2 arriveerde binnen twee weken. De eerste indrukken waren goed omdat het in een duurzame aangepaste doos kwam, en de BBS zelf is erg klein, zeer goed gemaakt en de afwerking is erg goed. De meegeleverde documentatie lijkt een beetje kort, hoewel ik moeilijk ben om te denken wat ik nog meer moet weten. Er is een cd van chauffeur en utility inbegrepen, maar omdat ik runlinux ben, zijn dergelijke dingen opgenomen in veel distributies.

Installatie was voor mij heel eenvoudig, omdat ik had gekozen om de volledige Linux -installatie uit mijn bestaande Linux -box te kopiëren. Het enige uitdagende deel was dat ik ervoor had gekozen om een ​​2,5 ″ schijfstation te gebruiken zonder volledig te waarderen hoe uitdagend het is om deze te passen in 3,5 ″ hete swap -baaien. Icy Dock heeft een product dat dit doet (MB-882SP), maar het is overal niet op voorraad, dus momenteel wordt de schijf vastgehouden met Blue Tak!

Eenmaal had ik het besturingssysteem op de nieuwe schijfstation gekopieerd, ik heb het in de BBS2 gemonteerd met behulp van het bovengenoemde blauwe tak en drukte op de oppervlakte-gemonteerde aan / uit-knop. Linux heeft meteen opgestart en de enige benodigde wijzigingen waren in de video -instellingen en enkele configuratiebestand wijzigingen om het nieuwe apparaat naast elkaar te laten bestaan ​​op ons netwerk met de oude server. Ik heb een paar dingen gecontroleerd, bijgewerkt naar de meest recente LTS -versie (LTS) -versie van Ubuntu Linux en vervolgens de vier 1 TB -schijven geïnstalleerd. Ik had deze al tijdelijk verbonden met de oude server en de ROB -configuratie en gegevensmigratie gedaan, dus de Rob -reeks kwam meteen en ik kon de oude server met pensioen gaan.

Voordelen:

Zeer rustig, zeer laag vermogen (hebben niet gemeten, maar raad ongeveer 40 watt met vijf schijven)

Goed gemaakt en een kwaliteitsgevoel voor alles.

Ubuntu Linux startte recht omhoog en was tevreden met alle hardware.

Hoe swap Sata gewoon werkt.

Het heeft serieel, wat ik nodig heb om mijn X10 -controller te programmeren en voor het aansluiten van mijn 433 MHz -ontvanger.

Nadelen:

Je kunt geen vier hot-swap-schijven en e-sata hebben. E-SATA zou goed zijn geweest voor back-ups.

De Power Plug is een normale DC-push-in. Het is niet gevallen, en waarschijnlijk niet, maar dit is een server! Iets veel positiever zou goed zijn.

Slechts 4 x USB en allemaal aan de achterkant. Ze zijn ook allemaal vrij dicht bij elkaar.

Handleiding is een beetje mager – slechts een gevouwen A4 -blad.

Conclusie – zoals je misschien kunt zeggen, moest ik hard denken met de nadelen! Een paar weken later ben ik nog steeds erg blij met mijn nieuwe server en ben ik blij dat ik de beste beslissing heb genomen. Als u op zoek bent naar een kleine, redelijk Quiet en low-power Consumtpion Home Media Server, geef dan de rustige BBS2 een lange, harde blik.

Feiten en cijfers:
Vijf gereedschaploze schijfbaaien (3 of 4 hot-swapafhankelijk van de keuze van Rob -kaart)
Intel Atom 330 Dual Core (2 x 1,6 GHz) CPU
Gigabit Lan
Serial, VGA, 4XUSB (allemaal op de achterkant)
213 (w) x 221 (d) x 195 (h)
29W stroomverbruik voor basiseenheid een schijf van één schijf
Geen OS aangeboden – gebruik Linux, Mac OS, Windows of wat u ook leuk vindt
Moederbord lijkt een D945GCLF2 te zijn, de gereedschaploze schijfbaai ziet eruit als een ijzige dock MB-455SPF en de ROB-kaart is een siliconimage SII3124

Sata Hard Drives: Tranquil PC BBS2: Our DIY Jukebox Server

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of abonneer u op onze RSS -feed. Je kunt deze nieuwsverhalen zelfs via e -mail laten bezorgen, rechtstreeks naar je inbox.

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.