Modern Country Decorating

Q. We hebben zojuist een huis gekocht met geknoopte behoefte aan afwerking (alle plinten, omhulsels en kasten zijn dennen). Hoe kunnen we de familiekamer inrichten en de valites veranderen, zodat de kamer een stuk moderner is terwijl we nog steeds overeenkomen met de behoefte aan afwerking en het “land” gevoel dat het afgeeft?

– G.M., Calgary, AB

A. Het creëren van de rustiek-moderne (of “nieuwe land”) look gaat over het mengen van tijdwoden en organische elementen met moderne stukken. U moet een paar stukken in uw woonkamer vervangen om deze stijl te creëren.

Overweeg voor een veel modernere look om gestoffeerde meubels te kopen met schone, rechte lijnen in een neutrale tint. Ultrasude stof zou goed werken omdat het wat textuur en warmte levert met behoud van een moderne rand.

Vervang uw salontafel door een in een lichtere vlek dan uw huidige tafel in een strak ontwerp dat goed zal werken met de wensen van de open haard. Denk aan de aankoop van een midden-eeuwse moderne salontafel uit de moderne stijl in een veel meer eclectische look. Klassieke meubelstukken uit dit tijdperk werken bijzonder goed bij de nieuwe landelijke esthetiek en zijn te vinden op rommelmarkten of winkels die gespecialiseerd zijn in deze stijl.

Denk aan het vervangen van uw fauteuil door een espresso bruin lederen clubstoel in een schone maar substantiële stijl.

Uw huidige lampen zijn te vrouwelijk voor de kamer. Kies een slanke stijl met een tijdverdieping. De spiegel boven je bank is te klein en sierlijk – probeer hier in plaats daarvan een groot stuk eigentijds kunstwerk. Als je echt een spiegel in de ruimte wilt, hang er dan een op met een dik, recht randen in een diep bruin of zwart frame. Houd de kleine consoletafel bij de ingang van uw woonkamer, maar werk deze bij door een aantal lange decoratieve takken of twijgen in een grote glazen cilindervaas te plaatsen. Dit zal ook enige interesse toevoegen aan de muurruimte boven de consoletabel.

Vervang de valance door gordijnen voor een schone, up-to-date look en toegevoegde privacy wanneer dat nodig is. Hang frisse ivoor of zandkleurige extra brede twill-panelen lang genoeg om de vloer aan te raken. Deze zouden er geweldig uitzien op een nikkelstaaf met basisbalfinale.

Een kleed in de omgeving boven het tapijt van de muur tot muur zal helpen het zitgedeelte te definiëren en een patroon in de ruimte te introduceren. Kies een tapijt met een antiek ogend organisch patroon dat mooi contrasteert met uw nieuwe op maat gemaakte meubels.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.